Tijd en Kracht.

Wanneer sta je in je kracht? wanneer ben je op je best? In je werk, je hobby, je relatie of contacten? Is dat  als je zo gedreven bezig ben dat je de tijd vergeet? is dat als je veel lacht en anderen lachen ook? of is dat juist als iedereen serieus, geconcentreerd en intensief aan het werk is?

Is dat als je FLOW ervaart zoals de Hongaarse professor Mihaly Csikszentmihalyi zo prachtig heeft omschreven. Of is het als je MINDFULL in het hier en nu kunt zijn?

Bij mijn leukste werkzaamheden vergeet ik steevast de tijd. Niet zo moeilijk zul je zeggen als ik geen horloge draag. Mijn lichaam wordt niet moe en ook mijn geest wil alsmaar doorgaan. In groepen waar ik zo heerlijk kan werken vinden de deelnemers het geen enkel probleem om mijn tijdsaanduider te worden. Zonder afspraak is er altijd wel iemand die zegt: “zullen we nu eerst even koffie gaan drinken?” En tegen het einde van de middag of ochtend: “Het is bijna tijd”. Een ongelooflijk heerlijk klein luxe gevoel waar ik dan ook volledig op vertrouw want horloges beknellen mij te zeer, ik wordt er kriebelig van. Meestal laat mijn gevoel me wel ongeveer weten hoe het met de tijd is gesteld, maar voor de zekerheid …. vertrouw ik op verbinding en de vrijwillige bijdrage van de ander.

Ik pleit voor herinvoering van het oude en destijds alom gewaardeerde beroep van de stadsomroeper van weleer;

“Het is vier dat deze klokke slaat dus sluit uw schrift opdat u gaat”.

Of vijf.

Is ook oké.

 

Tijd en kracht
Getagd op: