Support is nodig

want het heeft invloed op ons allemaal.

Corona en quarantaine.
Op dit moment heb je er al zoveel over gehoord!
Een onzekere tijd met veel verschillende berichten over wat wel/niet te doen. De hele dag door zijn we er bewust of onbewust mee bezig. Er is grote behoefte aan houvast. Aan duidelijkheid en veiligheid.

Voor velen van ons veranderd er ineens heel veel. En dat kan beangstigend zijn. 

In de vorige nieuwsbrief deelde ik iets over dat we uitgedaagd kunnen worden om gezonde balans te vinden in wat we willen doen en wat we kunnen doen. En ja, ineens is alles anders en bevinden we ons in een voor velen uitzonderlijke situatie die raakt aan diepere angst en zorgen.

De generatie van onze ouders of grootouders kenden de oorlog die hun in de overlevingsmodus bracht. Door die ervaring hebben zij hun manieren van daarmee omgaan in hun systeem gebracht. Dat wat hen hielp destijds om te overleven hebben ze ook weer bewust of onbewust aan ons doorgegeven. En dat zien we nu terug in een crisis als deze.

We zien dat we van onze familie hebben geleerd te hamsteren, te bidden of eerst voor ons gezin te zorgen. Zo menselijk! We zien ook dat we leerden om dankbaar te zijn voor wat er wel is, om te klappen voor elkaar en elkaar credits te geven. Om het positieve te benadrukken, naar je buren om te kijken, voor elkaar op te komen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen om elkaar te steunen of helpen. Als ik dat merk geeft me dat steun en inspiratie.

Keuze

In lijn met het beleid van de overheid, wil ook ik risico op besmetting tot een minimum beperken en geplande fysieke bijeenkomsten afgelasten en waar mogelijk verschuiven naar wanneer het meer veilig wordt geacht om elkaar in levende lijve te ontmoeten.
En ja, deze situatie doet ook een beroep op de financiele zekerheid. Mijn inkomen als ZZP’er is deze periode is met 70% verminderd en tegelijkertijd hoor ik dat de overheid mij daarbij gaat ondersteunen. Dat geeft de burger weer moed en rust.
 

Wat kan ik wèl voor je doen?

 
Afgelopen week heb ik onze oefengroep voor verbindende of geweldloze communicatie online begeleid. Dat was hartverwarmend en dat gun ik meer mensen. Dus ik bied een vergelijkbare ervaring nu ook voor jou als mijn klant of lezer van mijn nieuwsbrief in deze periode.
Daarvoor heb 3 gratis momenten georganiseerd voor empathie-cirkels online waar je aan mee kunt doen. Je kunt er je zorgen delen of hartverwarmende ervaringen en waar nodig een hulpvraag stellen. We luisteren naar elkaar met empathie in ons hart en in onze woorden.

De voorlopige data 
  • vrijdagavond  20 maart van 19.30 – 20.30uur
  • donderdagavond 26 maart 19.30 -20.30 uur
  • woensdagavond 1 april 19.30-20.30 uur
Als je wilt deelnemen aan een of meer van deze data stuur me dan een berichtje via reply en je ontvangt per mail een instructie hoe je mee kunt doen (via Zoom).

N.B. Wanneer je graag een individuele coaching online zou willen dan kan dat ook. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

 

Inspiratie

Voor een beetje lichtheid bij quarantainetijd: klik op de foto
 
Wil je contact of heb je vragen?
 
 
 


take care
voor jezelf
en je omgeving.  

       
Tot ziens, 
                 Helmie
 
 
 

 

Support bij quarantaine
Getagd op: