Wanneer je al ergens een basistraining van minimaal 2 dagen hebt gevolgd, en  je jouw vaardigheden wilt verdiepen bieden wij los te boeken vervolgdagen aan op thema.

Luisteren naar je lichaam: voor als je hoofd vergeet je lichaam mee te nemen… zaterdag 28 april 2023.(Helmie)

Ons ‘hoofdkantoor’ is veelal leidend geworden; door de snelheid van de tijd, de veelheid van prikkels of overweldigende emoties. Terwijl juist gevoelens en lichaamssensaties belangrijke signaalgevers zijn voor wat we werkelijk nodig hebben. Wanneer we ze niet opmerken of negeren, gaan delen in ons verstarren of verkrampen. In contact kunnen zijn met je fysieke sensaties en emoties geeft zicht op onze verlangens.

Deze dag nemen we de ingang van beweging en het zintuiglijke, om lichaamsbewustzijn te vergroten. Je brengt onderliggende verlangens in beeld en gaat er richting aan geven.

Ook geschikt voor mensen die denken dat zij niet zoveel voelen. Meer lichaamsbewustzijn geeft een handvat en versterkt de basis. Vanuit die positie komen juist andere gevoelens en behoeften in beeld en breng je orde in emotionele storm of verwarring. Zo is het ‘voelen wat er werkelijk leeft’ geen teken van zwakte meer.

Dwarsliggers, zelfoordelen transformeren 22 okt.(Hester)
Zit de perfectionist jou dwars, of de zelfondermijner, of hangt er een angsthaas aan je been, of heb je een permanente rechter in je achterhoofd?
Op deze dag gaan we ‘in gesprek’ met al deze zelfoordelen in jou en gaan we kijken wat we ze je in positieve zin te vertellen hebben: de transformatie naar behoeften en helpende strategieën.
Dit is een hele effectieve training gebleken! Ik maak hierbij gebruik van een ‘systemische’ werkvorm.
Zaterdag 22 oktober. Zaterdag 8 maart.

Kleur bekennen: zelfverbinding m.b.v. creatieve werkvormen: zondag 13 november (Helmie)

Jezelf uitdrukken kan kwetsbaar zijn, want je wordt direct zichtbaar voor de ander. Ook al kennen we er vanuit verbindende communicatie handzame stappen bij, soms kunnen of durven we dat even niet. Misschien uit angst voor de reactie ( – niet aankunnen) of angst voor emotie. Of dat we ons uitdrukken op een manier die we achteraf betreuren. Maar hoe werkt dat nou bij jou precies, met jezelf zichtbaar maken in verbinding?

Diverse onderzoeksvormen om behoeften in kaart te brengen en een persoonlijke handvat te vinden wat voor jou gaat werken. Kleur bekennen is ook jezelf laten zien in contact met anderen. Een route langs beweging, spel, kleur en beeld om jezelf met meer gemak uit te drukken. Want zelfexpressie  is toch een van onze levensbehoeften. En hoe fijn is het niet voor de ander als we helder kunnen zijn over wat ons beweegt of wat we willen!

Omgaan met Boosheid. Maandag 14 november. Zaterdag 25 maart. ( Hester of Helmie)
Hoe vang je boosheid, verwijten, of kritiek van een ander op? En hoe kan je jouw eigen boosheid e.d. uiten?
Wat doet ‘negativiteit’ eigenlijk met je? Kan je jouw gewoonlijke reactie veranderen?
Je leert deze dag sneller door het voor jou lastige gedrag van de ander heen te kijken en zo te reageren, dat de strijd vermindert, of verdwijnt.
Ook leer je je eigen boosheid/irritatie zo te uiten dat de ander het beter kan horen. 

De kracht van dankbaarheid, thema voor deze de decembermaand! Zaterdag 17 december. (Hester en Helmie) Het thema dankbaarheid, het belang van rouwen om te kunnen vieren.
Het trainen van je ‘dankbaarheidsspier’ en het symbolisch bedanken van mensen die iets voor jou betekent hebben, inclusief jezelf
Ervaar hoe het is om je spoor te gaan verleggen van angst naar liefde, van onzekerheid naar vertrouwen, van stress naar rust, van tekort naar overvloed. Ik geef deze dag samen met Hester Macrander. 

*  Speciale decemberkorting: voor al onze deelnemers aan eerdere training

Nu van €125,- voor €75,- voor deze hartverwarmende dag 

Patronen herkennen en verzachten. Omgaan met je herkomst:  vrijdag 27 januari.(Helmie) Patronen die in onze jeugd zijn ontstaan kunnen onbewust nog steeds ons volwassen leven beheersen.  En dat heeft invloed op hoe we met onszelf en elkaar omgaan. Hoe kun je deze transformeren of verzachten?  We gebruiken de handvatten van verbindende communicatie en systemische opstellingen.

Omgaan met Grenzen: ‘Nee’-zeggen, ‘nee’-ontvangen (Helmie). 3 feb.
Deze trainingsdag gaat over omgaan met grenzen. Wat gebeurt er met jou als een ander een grens aangeeft? Wat is ervoor nodig om zelf een grens aan te kunnen geven? En vooral: hoe doe je dat, zodat de kans dat de ander het kan horen en ook kan accepteren wordt vergroot? Uiterst belangrijk onderwerp!
Vrijdag 3 februari. (Helmie) Eventueel te combineren met Omgaan met Werstand op 4 februari.

Omgaan met Weerstand (Hester) 4 feb.
Iemand die in weerstand zit, is moeilijk te bereiken. Wat doet dat met jou? Het kan je onzeker maken, of boos, of machteloos, of nog anders… Als je daarin schiet, is de verbinding nog verder weg. Dus kan je beginnen met de weerstand te accepteren en van daaruit proberen de weerstand volledig te erkennen? Ben je bereid om open te staan voor de oorzaak van de weerstand? Daarna kan je tot een verbindend gesprek komen. En hoe ga je om met mensen die totaal niet openstaan voor alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling? Deze dag kan je los doen en ook combineren met de dag ervoor, vrijdag 24 juni. Zaterdag 25 juni.
Zaterdag 4 februari.

Meer Empathie: 18 maart 2023 (Helmie) Hoe kun je meer empathisch naar jezelf en de ander kijken. Dat is zeker niet gemakkelijk als je eerste reflex is om te oordelen over jezelf of de ander. Handvatten om meer ruimte in jezelf te vinden door dieper in het niet-oordelende luisteren te duiken en obstakels te transformeren. Empathie in actie!

‘hoofdkantoor’ leidend gaat worden. Terwijl juist gevoelens en lichaamssensaties belangrijke signaalgevers zijn. Wanneer deze niet de ruimte en aandacht krijgen die het nodig heeft, gaan delen in ons verstarren of verkrampen.

In contact kunnen zijn met je fysieke sensaties en emoties geeft helderheid over wat we nodig hebben ( behoeften). Deze dag nemen we de ingang van beweging en het zintuiglijke, om lichaamsbewustzijn te vergroten.

Het is ook geschikt voor mensen die denken dat zij niet zoveel voelen, want ons innerlijk systeem is gevoelig en raakbaar. Dat is tevens onze kwaliteit als mens, maar in het dagelijks leven hebben we beschermingen opgebouwd waardoor we soms niet meer in staat zijn, of niet meer de rust hebben om te voelen. Meer lichaamsbewustzijn geeft handvat en basis. Meer gronding voor jezelf. Vanuit die positie komen juist andere gevoelens en behoeften in beeld, waarmee we weer andere woorden kiezen om ons uit te drukken. Je kunt meer orde brengen in emotionele stormen.

Kosten:

Per eendaagse: Krap bij kas: € 95,– particulier:  € 125,–  zzp’er: 195,– bedrijf: 375,– 

dit is incl. koffie/thee/versnaperingen en certificaat. (Lunch zelf te verzorgen)