Wanneer je al ergens een basistrainjng van minimaal 2 dagen hebt gevolgd, en  je jouw vaardigheden wilt verdiepen bieden wij los te boeken vervolgdagen aan op thema.

Constructief ruziemaken 2 juli
Hoe doe je dat nou: Verbindende Communicatie toepassen met mensen die dichtbij je staan, of met mensen die je enorm triggeren? Deze dag is gericht op de toepassing van de Verbindende Communicatie, waarbij je de drie processen uit de basistraining gaat integreren: zelfempathie, je eerlijk uitspreken, en empathisch luisteren. Het gaat erom deze vloeiend in elkaar over te laten gaan en zo te leren wat het voeren van een VC-gesprek inhoudt en wat dit qua bewustzijn van je vraagt. Zaterdag 2 juli

Verbindend opvoeden. 2 sept.
Kinderen opvoeden is vaak een uitdagende taak. En het is heel verdrietig als je in strijd terecht komt, je soms je zelfbeheersing verliest en je kind zich deels voor je afsluit. Hoe voed je op, waarbij je verantwoordelijkheid neemt voor jouw rol als ouder en volwassene, op een gelijkwaardige manier, zonder strijd? Dus hoe kan je een autoriteit zijn, zonder autoritair te zijn? Hoe behoud je het contact met je kind, of hoe vind je het terug? Vrijdag 2 september

Relaties (liefdesrelaties, maar ook familie en vriendschap) 3 sept.
In relaties die ‘dicht op je huid’ zitten is verbindend communiceren vaak het moeilijkst. Dat wat echt belangrijk is voor ons, raakt ons vaak het meest en dus kunnen we in sterke trigger-reacties schieten, die weer gerepareerd moeten worden. De uitdaging in relaties zo ‘dicht op de huid’ is: hoe zorg ik voor verbinding èn vrijheid voor mezelf en de ander? Hoe breng je dus balans in harmonie en autonomie? Wat doet dit allemaal met je…? En hoe kan jij daar meer verantwoordelijkheid voor nemen? Zaterdag 3 september.

Lichaamsbewustzijn & verbinding: zaterdag 1 oktober en 28 april 2023.

Wij zijn meer dan ‘een pratend hoofd op pootjes’. Omdat we zo’n groot appel doen op ons verstand in het dagelijks leven, is de valkuil dat dit ‘hoofdkantoor’ leidend gaat worden. Terwijl juist gevoelens en lichaamssensaties belangrijke signaalgevers zijn. Wanneer deze niet de ruimte en aandacht krijgen die ze verdienen, gaan delen in ons verstarren of verkrampen.  In contact kunnen zijn met je fysieke sensaties en emoties geeft helderheid over wat we nodig hebben ( behoeften).

Deze dag nemen we de ingang van beweging en het zintuiglijke om lichaamsbewustzijn te vergroten.
Ook voor mensen die denken dat zij niet zoveel voelen. Ons innerlijk systeem is gevoelig en raakbaar, dat is tevens onze kwaliteit als mens. En in het dagelijks leven hebben we beschermingen opgebouwd waardoor we soms niet meer in staat zijn, of niet meer de rust hebben om te voelen. Meer lichaamsbewustzijn geeft handvat en basis of meer gronding voor jezelf. .

Dwarsliggers, zelfoordelen transformeren 22 okt.
Zit de perfectionist jou dwars, of de zelfondermijner, of hangt er een angsthaas aan je been, of heb je een permanente rechter in je achterhoofd?
Op deze dag gaan we ‘in gesprek’ met al deze zelfoordelen in jou en gaan we kijken wat we ze je in positieve zin te vertellen hebben: de transformatie naar behoeften en helpende strategieën.
Dit is een hele effectieve training gebleken! Ik maak hierbij gebruik van een ‘systemische’ werkvorm.
Zaterdag 22 oktober. Zaterdag 8 maart.

Kleur bekennen: zelfverbinding m.b.v. creatieve werkvormen: zondag 13 november

Jezelf uitdrukken kan kwetsbaar zijn, want je wordt direct zichtbaar voor de ander. Ook al kennen we er vanuit verbindende communicatie handzame stappen bij, soms kunnen of durven we dat even niet. Misschien uit angst voor de reactie ( – niet aankunnen) of angst voor emotie. Of dat we ons uitdrukken op een manier die we achteraf betreuren.
Maar hoe werkt dat nou bij jou precies, met jezelf zichtbaar maken in verbinding?

 Diverse onderzoeksvormen om behoeften in kaart te brengen en een persoonlijke handvat te vinden wat voor jou gaat werken. Kleur bekennen is ook jezelf laten zien in contact met anderen. Een route langs beweging, spel, kleur en beeld om jezelf met meer gemak uit te drukken. Want zelfexpressie  is toch een van onze levensbehoeften. En hoe fijn is het niet voor de ander als we helder kunnen zijn over wat ons beweegt of wat we willen!

Omgaan met Boosheid
Hoe vang je boosheid, verwijten, of kritiek van een ander op? En hoe kan je jouw eigen boosheid e.d. uiten? Wat doet negativiteit eigenlijk met jou? Kan je jouw reactie-patroon veranderen? Je leert deze dag sneller door het negatieve gedrag van de ander heen te kijken en zo te reageren, dat de strijd vermindert, of verdwijnt. Ook leer je je eigen negativiteit zo te uiten dat de ander het kan horen. Ook komt aan de orde: hoe onderbreek je iemand die veel praat?
Maandag 14 november. Zaterdag 25 maart.

De kracht van dankbaarheid, thema voor deze de decembermaand! Zaterdag 17 december. Het thema dankbaarheid, het belang van rouwen om te kunnen vieren.
Het trainen van je ‘dankbaarheidsspier’ en het symbolisch bedanken van mensen die iets voor jou betekent hebben, inclusief jezelf
Ervaar hoe het is om je spoor te gaan verleggen van angst naar liefde, van onzekerheid naar vertrouwen, van stress naar rust, van tekort naar overvloed. Ik geef deze dag samen met Hester Macrander.

Patronen herkennen en verzachten. Omgaan met je herkomst.:  vrijdag 27 januari. Patronen die in onze jeugd zijn ontstaan kunnen onbewust nog steeds ons volwassen leven beheersen.  En dat heeft invloed op hoe we met onszelf en elkaar omgaan. Hoe kun je deze transformeren of verzachten?  We gebruiken de handvatten van verbindende communicatie en systemische opstellingen.

Omgaan met Grenzen: ‘Nee’-zeggen, ‘nee’-ontvangen.
Deze trainingsdag gaat over omgaan met grenzen. Wat gebeurt er met jou als een ander een grens aangeeft? Wat is ervoor nodig om zelf een grens aan te kunnen geven? En vooral: hoe doe je dat, zodat de kans dat de ander het kan horen en ook kan accepteren wordt vergroot? Uiterst belangrijk onderwerp!
Vrijdag 3 februari. Eventueel te combineren met Omgaan met Weerstand op 4 februari.

Omgaan met Weerstand
Iemand die in weerstand zit, is moeilijk te bereiken. Wat doet dat met jou? Het kan je onzeker maken, of boos, of machteloos, of nog anders… Als je daarin schiet, is de verbinding nog verder weg. Dus kan je beginnen met de weerstand te accepteren en van daaruit proberen de weerstand volledig te erkennen? Ben je bereid om open te staan voor de oorzaak van de weerstand? Daarna kan je tot een verbindend gesprek komen. En hoe ga je om met mensen die totaal niet openstaan voor alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling? Deze dag kan je los doen en ook combineren met de dag ervoor, vrijdag 24 juni. Zaterdag 25 juni.
Zaterdag 4 februari.

Meer Empathie: 18 maart 2023 Hoe kun je meer empathisch naar jezelf en de ander kijken. Dat is zeker niet gemakkelijk als je eerste reflex oordelen over jezelf of de ander is. Handvatten om meer ruimte in jezelf te vinden door dieper in het niet-oordelende luisteren te duiken en obstakels te transformeren. Empathie in actie!

Kosten:

incl btw, koffie/thee en eventuele handout:
Per eendaagse: Krap bij kas: € 95,– particulier:  € 125,–  zzp’er: 195,– bedrijf: 375,–