Training op maat voor zowel particulieren als professionals in werk
gericht op meer plezier, effectiviteit en ontspanning in samen leven en werken

 

Voor wie

Samen in ontspanning kunnen leven en werken is niet altijd gemakkelijk. In het tempo, onverwachte gebeurtenissen of de afspraken die gemaakt zijn kun je zomaar het contact verliezen met jezelf of met de ander. En dan ontstaat er ruis op de lijn. En ruis kan maar zo in een conflict uitmonden,  of totaal verlies van verbinding.
 
Als professional wil je natuurlijk op ‘je best’ zijn. Ook als moeder, vader, partner of buur.  En dat ben je echt niet altijd; omdat de dag anders loopt als dat je had gehoopt, of omdat er dingen meespelen waar je geen grip op hebt of die je ergeren.
Met deze training krijg je meer inzicht in waarom jij reageert zoals je reageert en waarom gesprekken lopen zoals ze lopen. Daarbij krijg je ook direct praktische handvatten zodat je uitzicht hebt op hoe je daar zelf anders mee om kunt gaan. 
Als je geeft om jezelf en ook tegen terugkerende situaties aanloopt die je als pijnlijk of stressvol ervaart, kan dit je ondersteunen.
Wanneer je als professional gericht wilt verdiepen in deze methodiek bied ik een apart traject: Verbindend Communiceren als Coach. (aanvraag voor studie punten vanuit de Nobco in behandeling). 
Aanmelden kan hier via het inschrijfformulier onder de agenda

Verbindende Communicatie is de vertaalslag van het gedachtegoed over Geweldloze Communicatie wat ontwikkelt is door Marshall Rosenberg. Meer hierover lees je hier

Wil je constructieve handvatten bij  conflicten, pijnlijke situaties of vastlopende gesprekken?  Binnen een basis 2daagse leer je de concrete handvatten van verbindende communicatie toe te passen in je eigen situatie. Dat is gezond voor jezelf èn heeft een positieve invloed op je omgeving. 

Mogelijkheden

Binnen Studio 2V, voor Verbinding en Verdieping  verzorgen we training op basis van verbindende communicatie.

In een introductie of basis 2daagse  maak je kennis met de theorie en achtergrond en ga je bezig met reflectie en praktische oefening. Je kunt er daarna direct zelf mee aan de slag.  Om meer vertrouwd en vaardiger te worden in het toepassen kun je aansluitend aan onze oefengroepen deelnemen.  Dat werkt als een intervisie bijeenkomst met ruimte voor vragen, eigen situaties inbrengen en veel oefenen. 

In verdiepende trainingen ga je ervaren hoe het werkt om te verbinden en de theorie toe te passen als de situaties uitdagender zijn.  Dit jaar bieden we veel losse themadagen aan. Zoals omgaan met boosheid, weerstand, opvoeden, relaties en verbinding. Meer over de diverse  themadagen.

Het traject Coachen op de Kern is gericht op werken als begeleider. Open voor ieder die met mensen werkt

In het jaartraject zul je met een vaste kerngroep -waar af en toe losse deelnemers bij aansluiten- aan de hand van thema’s het gedachtegoed steeds meer integreren in je leven en werk.

We werken in kleine groepen, en voor actuele data zie agenda 

Prijzen per 2022:

  • Trainingen en themadagen  1 daags: part. € 135,–  zzp’er: 210,– bedrijf: 375,– ( krap bij kas €100,-)
  • Trainingen 2 daags : part. €245,- zzp’er €375,-, bedrijf: 525,- (Krap bij kas tarief €195,-)
  • Oefengroep: knipkaart €125,- voor 10 x. 6 maanden geldig.
  • Bij afname van het Totaalpakket ontvangt u een korting van 10% : Basis 2daagse + Verdiepings 2daagse + 10 x oefengroep avond.
  • Voor het jaartraject zie Levenskunst.

* Prijzen zijn inclusief  BTW materialen, certificaat, koffie/thee en versnaperingen. 

De moeite waard?

Lees hoe anderen de training hebben ervaren.

na 6daagse training. W.G. trainer en coach internationaal technisch bedrijf:  Het heeft me een frisse manier van kijken gegeven op gedrag, behoeften en manieren om dat bespreekbaar te maken zodat de ander dat ook prettig kan ontvangen. Verrijkende inzichten en tools. Superinterventies!
na 6 daagse teamtraining. A. Duran, leidinggevende Mondmedicentrum Oss, “Ik voel me bemoedigd en enthousiast door de gesprekken met succeservaringen. We helpen elkaar als collega’s en overleggen met elkaar over hoe GC toe te passen. Soms herkennen we dat we het niet toepassen en daarover geven we elkaar feedback. Je ziet dan ook meteen dat het geen succes was! Mijn behoefte is in mijn tempo ermee door te gaan omdat ik het vertrouwen en geloof heb in deze manier van communiceren.”
Sabine de Bruin, ZZP'er en trainer menselijk zakendoen: "Tijdens de training "Verbindend Communiceren" gingen er lampjes branden, kreeg ik grote "eye openers" en heb ik ervaren wat écht in contact zijn met jezelf en de ander nou eigenlijk inhoud. Ik vind de methodiek die Helmie gebruikt fantastisch en had niet verwacht dat het zoveel impact op mij zou kunnen hebben. De weken na de training waren compleet anders voor me. Zo kon ik veel beter aanvoelen wat ik nodig heb, wat míjn behoefte en verlangen is in het contact met anderen. Ik heb geleerd hoe ik dit kan uitspreken. Hoe ik ervoor kan zorgen dat ik samen met de ander de juiste dingen zeg en doe, waardoor er wederzijds begrip ontstaat en oplossingen voor de hand liggen. Als ondernemer heb ik zelfs afstand gedaan van een opdracht waar ik geen energie meer uit kreeg. Zonder deze training had ik dat niet zo kunnen doen als dat ik nu gedaan heb. Grote aanrader ook als je zelf veel met sales bezig bent, maar eigenlijk geeft het iedereen hele waardevolle inzichten."
Laura Verhoef, coach: "Heel waardevol omdat het verdiepend werkt èn de vertaalslag naar de praktijk biedt. Mooie balans van theorie en toepasbare ervaringsoefeningen. De persoonlijke afstemming voelde heel respectvol, zorgzaam en veilig om de diepte in te durven gaan en tot ontplooiing te komen".