Levenslust

Soms brengt het leven je ervaringen naar je hart. Volle en rijke, die blijdschap en energie brengen, en misschien wat avontuur. Ervaringen die je voor altijd wil bewaren.

En soms kom je ervaringen tegen die je liever niet had gewild. Die vooral pijnlijk en verdrietig zijn, of te groot om in een keer te verwerken. Die je misschien snel achter je zou willen laten.

Het leven biedt ervaringen waarmee we leven en leren leven. En alle ervaringen bij elkaar hebben een weerslag op ons lichaam en onze geest. En dat laat zich zien in hoe we functioneren op het werk of in het gezin.

Wanneer we met wat er in ons leeft kunnen zijn, dan groeien we. Dat is niet altijd gemakkelijk. Soms stoppen we iets liever weg. Waarmee we dan ook meer dan dat verstoppen. En dat laat zich zien in hoe we omgaan met elkaar.

Voor wie

  • Merk je dat je minder vrij voelt dan je zou willen
  • Ga jij soms lang in de versnelling of extra harder werken om iets op te lossen?
  • Merk je verhoogde spanning, dat je op je tenen loopt of ontzettend je best doet?
  • Voel je je moe, gefrustreerd, machteloos, misschien wel eenzaam?
  • Helpt vakantie wel, maar is dat maar voor even?

Als je vooral naar meer rust, ruimte en balans in je leven verlangt. En graag meer vrijheid, innerlijke kracht en al je persoonlijke kleuren wil leven dan is deze 5daagse misschien iets voor jou.

Tijdens deze dagen besteden we aandacht aan diep verbinden met jezelf; met wat er in je leeft en hoe je daar mee om wilt gaan op een manier die vrijer maakt en meer gezond is voor jezelf en je omgeving.

En weet,  je bent er niet alleen in, we hebben ook elkaar. Om in alle oprechtheid te delen, te leren en te spelen.

 

Meer leven in je leven

We geven ruimte aan wat in het moment opkomt en gehoord en gezien wil worden.

  • Je lichtheid, impulsen, sensitiviteit en kracht
  • Je oordelende gedachten, weerstand, verdriet, irritatie of frustratie
  • Je stilte, je verlangens en je woeste stroom
  • Je kracht, creativiteit, verwondering, blijdschap en het vieren

We exploreren en maken vrij. Zodat je er uiteindelijk wat makkelijker mee verder kunt of juist iets kan laten gaan. Door toe te staan dat het er mag zijn creëer je ruimte in je lichaam en ruimte in je ziel. Daarmee breng je meer delen van jezelf tot leven. En dat geeft toegang tot een groter of ander potentieel.

kintsugi scherven lijmen met goud        
      Kintsugi, ook wel Kintsukuroi genoemd, is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp.

 

Hoe

Aan de hand van dag thema’s gaan we op onderzoek, steeds in het hier en nu. Mogelijke dag thema’s kunnen zijn: Authenticiteit, Vrijheid, Balans of ….
Daarbij werken we met meditatie,  inquiry’s, deelrondes, beweging en vormgeven met creatieve materalen. We maken gebruik van handvatten uit geweldloze communicatie en systemisch opstellingswerk.  Alles om zoveel als mogelijk het lichaam voor ons te laten spreken en ons hoofd niet de enige wegwijzer zal zijn.

Steeds meer vrij maken van jouw Levenslust, daar hoort ook

lichtheid en plezier bij. Het is tenslotte zomer!

Praktisch

Data: start maandagavond  11 juli 2022  19.30 uur – vertrek zaterdagmiddag 16 juli 15.00 uur. 

Locatie: Dominicanenklooster, Stadsdam 1  Huissen

Prijs: betaling wat past bij jouw budget, vanaf  €599,- p.p. Dit is inclusief overnachting op een 1persoons kamer en maaltijden.

Aanmelden kan via de site van het Dominicanenklooster Huissen

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de zomerweek:

“Dank je wel voor een hele mooie week met inzichten die maken dat mijn levensenergie meer kan stromen. Inzichten die zelfs helpen de rode draad te zien door alle gedoe heen… In vertrouwen verder! (Jenny)

Een veilige en warme omgeving waar ik veel cadeaus kon uitpakken”. (Jo M.)

“Een heel bijzondere ervaring, waarin ik mijzelf veel beter heb leren kennen. En vertrouwen heb dat ik in toekomstige situaties mijn gevoel beter kan herkennen en kan uiten met respect voor de ander”. (Marlous v. O.)

“De ideale manier om op een intensieve en toch ontspannen manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Helmie’s persoonlijkheid, warmte, aandacht, manier van werken en de ambiance hielpen hierbij enorm”. (Peter v. D.)

“Ontzettend leerzaam, ik begrijp nu beter hoe te volgen wat ik nodig heb”. (Muriel O.)