Intensief

Ik begeleid heel graag meerdaagse trajecten; ik houd van de intensiteit ervan en het doorgaande proces. Om mensen te zien onderduiken in het aanbod en zien bovenkomen met prachtige vondsten voor zichzelf. Te zien dat men elkaar gaandeweg de dagen steeds beter gaat zien, en soms van elkaar ‘verdragen’ naar elkaar oprecht waarderen groeit. Dan zie ik innerlijk kracht groeien, en dat er vertrouwen ontstaat en ruimte voor diversiteit en verscheidenheid.

Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om mee te doen rond het thema Levenslust; 5 dagen geheel verzorgd in het Dominicanenklooster te Huissen van 5-10 juli 2021.

Het denkende hoofd loslaten

Ik maak graag gebruik van diverse creatieve disciplines, óók als het om communicatievaardigheden gaat.  In ieder mens schuilt een creatieve bron. Soms zit deze letterlijk of figuurlijk wat verstopt. Door de kracht van je oordelende geest bijvoorbeeld, die vind dat iets ‘mooi‘ of ‘goed‘  moet worden.

Je creatieve bron en je criticus omarmen

Die eigen stroom vinden, die bron aanboren, dat staat voorop. Via adem, beweging, dans en muziek je stap voor stap vrijer voelen en thuiskomen in je lichaam. Via communicatie en meditatie op onderzoek in waar je jezelf blokkeert en daar weer flow bij vinden. Aan de hand van speelse teken- en schilderopdrachten lekker zintuiglijk op avontuur met verf, krijt en papier om steeds weer terug te komen bij je creatieve stroom.

    

Hoofd en hart  

Het hoofd is vaker dan mij lief is dominant; het regeert dan mijn keuzes en dat kan moe, gestresst of alleen doen voelen. Dan kost het moeite om lichaam en geest als een vloeiend geheel te laten werken. Wanneer dat wel lukt ontstaat er een enorm gevoel van vrijheid, vreugde en zin in het leven.

Lichaamsverbinding als anker

Het lichaam als basis, dat is altijd mijn uitgangspunt. De koppeling met de fysieke ervaring maken als ijkpunt om meer te leren.

Via het bewegen en de ervaringen van de zintuigen  ontvangt een mens enorm veel wezenlijke informatie over wat er om ons heen gebeurt. Soms zoveel dat het niet gemakkelijk is te geleiden. Het zegt ons iets over hoe we ons voelen; waar we vrijheid, gemak of plezier ervaren. En waar we het lastig (mee) hebben. Als we onszelf de ruimte geven om alle ervaring te verwelkomen en deze te beleven en onderzoeken dan ontstaat vanzelf meer ruimte. Het geeft zicht op eigen grenzen, op kracht en tegenkracht, gewicht, samenwerking, helderheid, flow, durf,  afstemmen en veel meer.


Workshops met spel en beweging

Ook dit is mogelijke op verzoek, rond een eigen thema zoals bv over

  • leiden en volgen,
  • improviseren,
  • in het licht staan,
  • regie houden,  
  • samenwerken.