“Others maybe the stimulus of our feelings but not the cause”. Phd. Marshall Rosenberg, NVC, a language of Life.

Herken je dat? Dat je denkt: maar dat hadden we toch afgesproken? Waarom doet hij dat dan gewoon niet!! Zucht…

Met een vriend had ik afgesproken dat hij me zou bellen wanneer hij klaar was met zijn werk en dan zou ik hem ophalen en meenemen naar de les die om 19.30 start. Zit ik van 18.00 tot 19.00 te balen denkende dat hij allang klaar zou moeten zijn. Om 19.10 vind ik het helemaal genoeg en wil ik hem ‘op hoge poten’ bellen en laten weten dat ik bááááál…

Met in gedachten Marshall’s quote laat ik het bellen even zitten en onderzoek wat er bij mezelf gebeurt: Ah ja, ik ben vooral geirriteerd omdat ik behoefte heb aan helderheid of ik nog op tijd in de les zou kunnen aankomen. En nu ik mijn gevoelens met empathie bekijk raak ik ook nieuwsgierig en een tikje bezorgd over wat maakt dat hij niet belt. Denkend vanuit mijn behoefte aan helderheid hierover voel ik direct meer ruimte om open het telefoongesprek in te gaan en een verzoek te doen.

Minfull Practice Tip voor deze keer :  Heb plezier in het uitbreiden van je dagelijkse taalgebruik en vind passende woorden die helemaal genuanceerd vertellen wat er in je omgaat. 

Mindfull doggy-bagAls je opmerkt dat je báált van iets, of iets superleuk vind of juist idioot, neem dan 5 minuten om te onderzoeken wat daar allemaal in rondzwerft aan concrete gevoelens en behoeften. Speel met de woorden en kijk welke bij je passen.   Enjoy en have fun!


 

Je frustratie uiten
Getagd op: