Enkele reacties van opdrachtgevers, werkrelaties, collega’s, cliënten en deelnemers:

In organisaties

“Helmie Willems heeft ons enorm geholpen met het doorzien en effectief maken van onze teamdynamiek. We hebben ervaren hoe we ieders bijdragen kunnen zien en waarderen en om beter te luisteren naar ieders zorgen. Daardoor zijn we in staat om ook in een groeiende organisatie onze platte structuur vast te houden. Zowel in de online bijeenkomst als tijdens life ontmoeting was Helmie een kundige, geduldige en liefdevolle gids.”

Henk Vroom en Godelieve Spaas, namens team Herenboeren Nederland 2020

Ik heb zelf de training bij Helmie gevolgd. Dat wat ik heb geleerd heb ik gebruikt voor de begeleiding van een organisatieontwikkelingstraject binnen de gemeente Heerde om een “omgevingsbewuste en ondernemende organisatie” te worden zodat de klant zich gehoord voelt en zo mogelijk tevreden wordt gesteld. Geweldloze communicatie helpt vooral bij de onderliggende thema’s als: eigenaarschap en samenwerken, durf en lef, en feedback en zelfexpressie. Door de techniek van geweldloos communiceren uiten de medewerkers zich meer vanuit het besef dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen behoefte. En dat op een wijze die de ontvanger geen geweld aan doet. Het resultaat is bevlogenheid voor de klant en meer werkplezier voor de medewerker. Ik heb Helmie ervaren als een zeer deskundige en ervaren trainer. Haar authenticiteit wordt gevoeld door haar wijze van communiceren. Haar aanpak is laagdrempelig en divers waardoor de training ook bijdraagt aan teambuilding. Ik beveel haar van harte aan!

Jeanien van den Berg, Organisatieadviseur Gemeente Heerde. 2019

Ervaring als team

Helmie Willems heeft voor ons een fijne en inspirerende training verzorgd. Zij kan zich snel inleven in een groep, denkt goed mee, kan goed in een rollenspel spelen, ze is flexibel, enthousiast, krachtig, eerlijk, creatief en leuk. Het thema “verbindende communicatie” was een nieuw concept voor ons. Na deze dag konden we meteen aan de slag om de tools op de werkvloer en in ons dagelijks leven toe te passen. We weten nu beter hoe we verbindend in plaats van verwijderend met elkaar kunnen omgaan. Het meest bijzondere van Helmie is wellicht dat ze alle soorten en typen mensen met elkaar kan verbinden omdat ze geen oordeel heeft. Dat voel je en dat straalt ze uit.

Regina de Rijk, tandarts, Tandartsenpraktijk Berghem. 2019

“Dankbaar voor wat je mij hebt geleerd tijdens de cursusdagen, in die periode besefte ik het niet helemaal.Ten eerste is het voor mij nog steeds een uitdaging om op tijd pauze te nemen en tijd voor mezelf te maken, nu gaat dat wel beter moet ik zeggen. Ten tweede, ik voel me bemoedigd en enthousiast door de gesprekken met succeservaringen. Ik betrap me erop dat ik soms geïrriteerd en chagrijnig ben voordat ik met iemand in gesprek ga en dan ga ik het eerst op GC manier uitschrijven en voorbereiden, dit geeft veel rust. (in mijn voorbereidingen streep ik de oordelen door en dit vind ik leuk om te zien dat ik mezelf verbeter). We helpen elkaar als collega’s en overleggen met elkaar over hoe GC toe te passen. Ik kan wel zeggen dat het in mij leeft, begint meer handen en voeten te krijgen. Soms herkennen we dat we GC niet hebben toegepast en daarover geven we elkaar feedback. Je ziet dan ook meteen dat het geen succes was! Mijn behoefte is in mijn tempo op deze manier door te gaan omdat ik het vertrouwen en geloof heb in deze manier van communiceren.”

A. Duran, leidinggevende Mondmedicentrum Oss, Mei 2018

Grote eyeopeners

“Tijdens de training “Verbindend communiceren” gingen er lampjes branden, kreeg ik grote “eye openers” en heb ik ervaren wat écht in contact zijn met jezelf en de ander nou eigenlijk inhoud. Ik vind de methodiek die Helmie gebruikt fantastisch en had niet verwacht dat het zoveel impact op mij zou kunnen hebben. De weken na de training waren compleet anders voor me. Zo kon ik veel beter aanvoelen wat ik nodig heb, wat míjn behoefte en verlangen is in het contact met anderen. Ik heb geleerd hoe ik dit kan uitspreken, hoe ik ervoor kan zorgen dat ik samen met de ander de juiste dingen zeg en doe, waardoor er wederzijds begrip ontstaat en oplossingen voor de hand liggen. Als ondernemer zijnde heb ik zelfs afstand gedaan van een opdracht waar ik geen energie meer uit kreeg. Zonder deze training had ik dat niet zo kunnen doen als dat ik nu gedaan heb. Grote aanrader ook als je zelf veel met sales bezig bent, maar eigenlijk geeft het iedereen hele waardevolle inzichten.”    

Sabine de Bruin ZZP’er en salestrainer  oktober 2016

 Verdiepend èn de vertaalslag naar praktijk
“De  6daagse training VC in je Werk heb ik als heel waardevol ervaren omdat het verdiepend èn de vertaalslag naar de praktijk biedt. Mooie balans van theorie en toepasbare ervaringsoefeningen. De persoonlijke afstemming voelde heel respectvol, zorgzaam en veilig om de diepte in te durven gaan en tot ontplooiing te komen”.
Laura Verhoef  Coach   16 april 2016
 .
In één sessie duidelijkheid

“Helmie is een heel betrokken en deskundige begeleider bij het onderzoeken van een dilemma. In één sessie is me duidelijk geworden waar is sta.
Nu ik weet wat ik wil, brengt de situatie me niet meer uit evenwicht.
Door in de sessie met Helmie alle innerlijke tegenstrijdige stemmen aan het woord te laten, werd me duidelijk waarom ik niet in beweging kwam.  Ik weet nu waar ik wél en waar ik niet in wil investeren. Dat geeft me zowel rust als richting. Ongelofelijk hoeveel deze ene sessie me heeft opgeleverd. Dank je wel voor je respectvolle en ruimte-gevende begeleiding.”  

Mei 29, 2015, Bernyke Veldkamp  Kindercoach

Creatief, duidelijk, doelgericht

“Ik heb met Helmie diverse trainingen verzorgd. Zij is creatief en heeft een duidelijke manier van uitleggen. Daarbij is ze doelgericht maar luistert goed naar de groep. Een zeer prettig mens in de omgang. Ik heb graag met haar samengewerkt en hoop dit in de toekomst nog vaak te doen.”

April 4, 2012  Theo van Bladel, Directeur Groot aandeelhouder, KinGin BV

Vanuit innerlijke kracht

“Helmie is een regisseur en spelbegeleidster, die in staat is om mensen vanuit hun innerlijke kracht te laten werken. Haar sessies zijn goed opgebouwd op basis van aandacht voor jezelf, de ander, de omgeving en de interactie als spel. Bovendien is zij een prettig mens om mee te werken.”

January 18, 2011 Walter Vrijsen, trianer/coach/acteur/projectondersteuner, ZZG

Elke dag profijt van

Ik kijk met veel plezier terug op de workshop – De Geweldloze taal van je Ziel – . De workshop heeft me bewuster gemaakt van hoe ik en anderen met elkaar communiceren en ik oefen elke dag om vanuit mijn basisgevoel te praten en alles bij mezelf te houden. Uiteindelijk krijg ik regelmatig te horen dat ‘mijn’ manier van communiceren als prettig wordt ervaren. Al met al heeft de workshop me erg goed gedaan en heb ik er elke dag weer profijt van.”  

Opdrachtgevers

Mijn specialisatie ligt bij bedrijven en opleidingen in de zorg- en welzijnssector.

 • Bureau Match-it voor Buurtbemiddeling- en Mediation opleidingen
 • Bureau Slits Nijmegen
 • BTSG Opleidingen zorgmedewerkers Zwolle
 • Cultureel centrum de Lindenberg Nijmegen
 • CWZ  Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen
 • Edu-art Arnhem
 • FBB Facilitair BijscholingsBedrijf Gendringen
 • De Firma Zorgbehang Arnhem
 • Gea Arentsen Trainingen Ede
 • Gemeente Arnhem afdeling Werk en Inkomen
 • HAN Hogeschool Arnhem Nijmegen
 • IKO Integraal Kankercentrum Oost Nijmegen
 • ImproTheater Elst
 • Klassekunst Garmingen
 • LOT Landelijke voorOpleiding Theaterscholen Nijmegen
 • Meldpunt Vrijwillige Thuiszorg en steunpunt Mantelzorg Arnhem
 • MondMedicentrum Oss
 • Monuta uitvaartverzorging
 • ROC Kunst, Cultuur, Management en Dienstverlening Nijmegen
 • ROC Rijn IJssel afdeling Zorg en Welzijn Arnhem
 • ROC Graafschapcollege Doetinchem
 • Stichting Dichterbij Malden
 • Stichting Theducater Nijmegen
 • Stichting Vizier Gennep
 • Stoffelen Trainingsbureau Nijmegen
 • STOAS Hogeschool Den Bosch
 • STOAS Hogeschool Deurne
 • Verpleeghuis Zevenaar De Liemerije
 • Vine coaching Utrecht
 • Zorgbelang Gelderland
 • ZZG Zorggroep Nijmegen