Ook op je 51ste kun je nog gerust eens op ‘kijkstage’ gaan. Al was het alleen maar om je nieuwsgierigheid te bevredigen naar ‘hoe anderen het doen’.  Afgelopen maandagmiddag volgens afspraak met kladblokje en pen in de hand op bezoek geweest bij de scholengemeenschap NSG om een interactieve voorstelling van AanZ mee te maken over sexuele diversiteit onder jongeren. De voorstelling was deze keer bestemd voor het onderwijzend en ondersteunend personeel van deze school.                                                  Een verfrissende ervaring en zeker niet in de laatste plaats vanwege het boeiende thema, de professionele aanpak en de betrokken reacties uit de zaal.

Verfrissend ook om te merken dat ik, hoewel ik een ietsje andere aanpak heb, ook zeker overeenkomsten zag in de manier van contact maken met het publiek.  Als rechtgeaard perfectionist en twijfelaar over eigen kwaliteit was het een geruststelling om te zien en horen dat ook voor de publieksbegeleider van AanZ  elk optreden dynamisch weer heel anders is waardoor je nooit helemaal voorbereidt kunt zijn en echt mag vertrouwen op je eigen kwaliteit in het adequaat reageren in het moment en dat een enkele keer een uitglijder voor onszelf wel merkbaar is maar het publiek eigenlijk helemaal niet opvalt.

Fijn om te zien dat meer mensen de kunst verstaan de reacties uit het publiek op een manier te verbinden met elkaar waardoor ieder in de zaal zich zoveel als mogelijk gezien en gehoord voelt.

Ha op stage! opnieuw interactief in de schoolbanken