Hihaaa!
Een zacht gefluisterd encounter met een spaanse vriend gehad en ben diep geraakt door zijn aard en kracht. De kracht van het pura rasa espagnola.
Wat maakt eigenlijk dat mensen zo diep geraakt worden door het contact met paarden of met dolfijnen? Volgens mij doordat we allemaal ergens diep in onszelf ook de behoefte hebben aan een zeer directe en fijn afgestemde interactie zonder bijbedoelingen. Aan de heerlijke lichte helderheid van actie en reactie zonder ruis. Een afgeleide van de wens tot eenwording misschien wel.

Haalbaar of onhaalbaar voor ons mensen? Pfffhhh ik heb soms werkelijk geen idéé meer! soms wegen de lasten en de lusten niet meer tegen elkaar op en wordt mijn kwaliteit een slangenkuil waar de verleiding en de chaos regeert. Het kunnen begrijpen en zien van wat er tussen mensen gebeurt en hen beweegt wordt dan tot reële last en weegt zwaarder dan het plezier wat ik meestal heb in het kunnen prikkelen, steunen of begeleiden van het proces van een ander. Alle methodieken, theorieën en andere hulpmiddelen ten spijt. Lao-Tse, Boeddha en Einstein zeiden het ook al: “Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet, dat ik eigenlijk niks weet”.
Maar La pura rasa heeft me wel iets laten weten hier. Ik voelde me net zo sensitief als dat paard en zou zelf graag ook zo krachtig, helder en eigenzinnig willen zijn. Nieuwsgierig zijn als iets boeiend is, plagen als iets je uitdaagt, vrolijk en vrij handelen als je geniet en het contact weer gemakkelijke kunnen loslaten. En dat alles zonder bijgedachten! Slechts one-pointedness, mindfull, zodat mijn leven licht en helder wordt.

Is het haalbaar om zonder bijgedachten te leven? Is het haalbaar om een evenwichtige afstemming te vinden tussen mijn eigen ruimte innemen naast ruimte voor de ander hebben? I hope so. Laat ik daar alvast zo helder mogelijk in zijn…
De herinnering aan de ontmoeting maakt blij en ik heb genoten van de coach die het paardenfluisteren met zoveel gemak en puurheid in haar vingers had.

Ik ga nog overwegen of ik mezelf nu FLUISTEREND tegemoet ga treden of juist vooral met HIHAAA!

Hihaaa!