Op 1 maart 2012 vind alweer de 10de nationale Dag van het Compliment plaats. Vorig jaar hebben 100 trainers met matching organisaties op 2 maart de Dag van de Waardering in het leven geroepen waarbij belangeloos op 100 plaatsen in Nederland allerlei events rondom waardering werden georganiseerd vanuit sociale overwaarde. Graag zou ik dit initiatief een vervolg geven en opnieuw op

2 maart De Dag van Waardering tot een landelijk succes maken.

Deze keer met name vanuit de invalshoek van Geweldloos Communiceren als basis omdat ik geraakt ben door de meerwaarde die het kan hebben als we elkaar niet zomaar waarderen met een complimentje maar juist erbij vertellen wat het met ons doet,  dus te benoemen op welke wijze iemands kwaliteit. uitstraling of actie bijdraagt aan ons eigen geluk, tevredenheid, rust, plezier of welke behoefte dan ook. Het maakt dat ik als ontvanger dieper geraakt wordt en mijn eigen innerlijk glimlach ook weer met veel plezier doorgeef aan een ander. Hierbij zoek ik aansluiting bij jou als meedenker/initiatiefnemer/trainer met matching instelling of organisatie waarbinnen jij iets belangeloos wilt bijdragen. Alle mogelijke vormen rond het thema zijn mogelijk. Denk aan een workshop, event, versturen van waarderingsbriefjes, telefoontjes, lunchoptredens of andere ludiek acties.

Mijn initiatief voor deze dag is om samen met de De Firma Zorgbehang (ervaringsdeskundigen uit de GGZ met veel theaterkwaliteit zie www.defirmazorgbehang.nl ) een gratis optreden in een GGZ-instelling in de regio te verzorgen waarbij wij aansluitend een workshop gaan geven aan managers en hulpverleners over ‘Waardering op de Werkvloer’ vanuit Geweldloos Communiceren. 

 Om je alvast in de stemming te brengen een inspirerend filmpje:  Validation

Nog 3 weken te gaan, dus….. Wil je een bijdrage leveren in je eigen omgeving en heb je zin om onderdeel uit te maken van een grotere beweging en iets (mee) te organiseren meld je dan hieronder aan .  Join and pay it forward!

 

2 maart Dag van de Waardering